​Het beste van RetailWatching: week 37

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Friese fashion factory, alleen voor mannen
De opening werd begin vorig jaar al aangekondigd, maar was vorige maand pas een feit. De winkel voor De Heeren van Rinsma moest dan ook helemaal vanaf de grond worden opgebouwd. De foto’s van de ‘fashion factory’ zijn in ieder geval veelbelovend. Mannen kunnen in het Friese dorp terecht voor one-stop-shopping op duizend vierkante meter.

Kan Sander van der Laan Action aan?
Een opvallende bestuurswissel in retailland: ceo Ronald van der Mark verlaat Action en maakt plaats voor Sander van der Laan, die in zijn laatste functie directeur van Albert Heijn was. Van der Laan gaat daarmee van een supermarktketen met – alle promoties ten spijt – nog altijd een wat duur imago naar een discountketen met vooral non-foodproducten. Wat moet dat worden?

Dit doen smartwatches met retail
Smartwatches zijn de voorbode van een ware retailrevolutie. Winkelen met de smartwatch gaat moeiteloos. Spreek de naam van het product in het horloge, drie keer klikken en het product is besteld. Terwijl je naar buiten loopt klik je drie keer, swipe je even over de smartwatch en je hebt betaald. Aankoopbarrières worden zo wel erg snel afgebroken.

Hoe Vitaminstore de witte plekken kleurt
Vitaminstore opent over ongeveer een maand in Leiden zijn dertigste winkel en blikt alweer verder. Hoewel de gezondheidsketen nog geen locaties heeft, weerhoudt dat Vitaminstore niet om vast te zoeken naar storemanagers uit Den Haag en Breda. Verdere expansie wordt verwacht in Groningen, Maastricht en Rotterdam. Algemeen directeur Koert Otten kijkt er nuchter tegenaan. “Eigenlijk groeit ons winkelbestand al een jaar of tien met twintig tot 25 procent.” Hoe de gezondheidsketen zijn grote ambitie van landelijke dekking verwezenlijkt.

Pionieren met interieur én technologie
Als het aan retailgoeroe Cor Molenaar ligt, is dit de winkel van de toekomst. Van Westen opende vorige maand in het Zeeuwse Zaamslag zijn gerestylede mannenmodezaak. Voorzien van een nieuw interieur en de nieuwste snufjes op technologisch gebied.

Klik hier om naar de homepage van RetailWatching te gaan en hier voor aanmelding voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!