​Het beste van RetailWatching: week 47

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Wat doet Jumbo.com een jaar na dato?
Als laatste grote supermarktketen in ons land lanceerde Jumbo ruim een jaar geleden zijn webwinkel. 'Een mijlpaal', noemde algemeen directeur Frits van Eerd de online supermarkt destijds. Hoe gaan de online zaken van het Veghelse concern een jaar na het startschot en waar liggen de knelpunten?

Waarom het allemaal de schuld van gemeenten is
Retailers en vastgoedeigenaren hebben geen hoge pet op van het werk van ambtenaren. Dat blijkt wel uit deze quotes van sprekers op het Jaarcongres RetailAgenda, dat dinsdag plaatsvond in Amsterdam. Maar er gloort hoop aan de horizon.

Drie lessen die Flinders ons leert
De meubelbranche blijft achter op het gebied van e-commerce, concludeert e-commercebureau ISM eCompany na onderzoek. Flinders komt met een 7,2 samen met Eijerkamp nog als beste uit de bus. Ook op andere gebieden doet de formule het goed. Dit kunnen retailers leren van een speler die misschien nog niet de grootste is, maar wel inspirerend.

Samsungs proeftuin binnen Media Markt
Media Markt gebruikt zijn winkel in Eindhoven als proeftuin. Zo wordt zijn caféconcept er volgend jaar geïntroduceerd en wordt er plek ingeruimd voor de verkoop van elektrische fietsen. Bij succes worden die concepten naar andere vestigingen uitgerold. De derde toevoeging is vorige week officieel geopend:de Samsung Experience Store.

Bedrijvendokters in de mode
Roland Kahn doet het al jaren: modeketens overnemen om ze samen te laten groeien. Dat trucje krijgt inmiddels flink wat navolging: Varova en het Belgische FNG hebben de afgelopen jaren de nodige Nederlandse modemerken opgekocht. De eigenaar van Miss Etam wil zich nu ook aan dat rijtje toevoegen. Maar waarom? En wat levert het op?

Klik hier om naar de homepage van RetailWatching te gaan en hier voor aanmelding voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!