​Sun Capital broedde op nieuwe huurkorting

Sun Capital wilde de eigenaren van V&D-panden opnieuw om een financiële bijdrage vragen om een faillissement te voorkomen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een verslag van de laatste vergadering van de raad van commissarissen.

Met een bijdrage van 85 miljoen euro van de vastgoedeigenaren kon het liquiditeitstekort worden gedicht. Het plan van de private equity-maatschappij stuitte op veel weerstand van onder meer commissarissen Jacob de Jonge en Bart van den Meiracker. Er was te weinig tijd om met de eigenaren te onderhandelen over huurkortingen, zo stelde De Jonge. Zowel De Jonge als Van den Meiracker dreigden op te stappen als Sun zijn plan wilde doorzetten.

Ook het management van de warenhuisketen was fel tegen. “Het plan zal zeker naar de pers lekken en dat zal verwoesten consequenties hebben in relatie tot leveranciers, kredietverzekeraars, potentiële merken, et cetera”, valt te lezen in het verslag. Uiteindelijk werd besloten om uitstel van betaling aan te vragen.

Sun Capital wendde zich al eerder tot vastgoedeigenaren om V&D te redden. Zo zette de investeringsmaatschappij begin 2015 kwaad bloed bij vastgoedpartijen door een huurverlaging te eisen. Later dat jaar volgden meerdere rechtszaken over de hoogte van de huurkorting.

V&D is op de laatste dag van 2015 failliet verklaard, nadat de keten ruim een week in surseance had verkeerd. De winkels blijven vooralsnog gewoon geopend, om de kans op een succesvolle doorstart te vergroten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!