​Het beste van RetailWatching: week 1

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Dit zijn de toekomstscenario's van V&D
Nu V&D failliet is, barsten de speculaties over de toekomst van de warenhuisketen los. Al gedurende de surseanceperiode meldden zich tientallen overnamekandidaten, stelden de bewindvoerders. Vooralsnog is men nog druk met het inventariseren van de schuldeisers en is nog onduidelijk wie in de race zijn als nieuwe V&D-eigenaar en wat de opties zijn. Een aantal scenario’s op een rij.

McDonald’s doet het weer helemaal anders
McDonald’s Next. Dat is de naam van het nieuwe concept waarmee de fastfoodgigant in Hongkong pioniert. En net als de vorig jaar geopende The Corner in Sydney, lijkt het niet of nauwelijks op de fastfoodzaken die de hele wereld zijn overgegaan.

Zo gaat Sun Capital te werk
Journalist Cees Grimbergen stelt voor het Omroep Max-programma Zwarte Zwanen wat kritische vragen bij de werkwijze van V&D-eigenaar Sun Capital, die miljoenen Nederlands pensioengeld in de warenhuisketen zou hebben gestoken.

Fijn dat de winkelhuren dalen, toch?
Voor het zesde jaar op rij zijn de winkelhuren teruggelopen. Door het grote aantal faillissementen en de beperkte expansiedrang van retailers valt er meer te kiezen en dat drukt de huurprijs. Met 2,1 procent om precies te zijn. Maar is dat voldoende?

Waarom Amazon midden in New York een magazijn bouwt
Hartje Manhattan, New York. Goede uitvalsbasis voor een distributiecentrum, toch? Amazon ziet goud geld in de mogelijkheid om vanuit het magazijn binnen het uur te kunnen leveren.

Klik hier om naar de homepage van RetailWatching te gaan en hier voor aanmelding voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!