'Amazon laat oog vallen op Ocado'

Amazon denkt erover om de Britse online supermarkt Ocado te kopen. De Amerikaanse etailer zou op die manier zijn eigen boodschappendienst een vliegende start willen geven. Dat meldt de Daily Mail.

Amazon ging afgelopen najaar van start met zijn Pantry-service in het Verenigd Koninkrijk, nadat de dienst ook in Duitsland en Oostenrijk was gelanceerd. Daarbij kunnen leden van Amazon Prime online een doos met allerlei food en non-foodproducten vullen tot een maximumgewicht van twintig kilogram. Het pakket wordt de vervolgens de volgende dag thuisbezorgd.

Ocado zou volgens een bron in de markt een perfecte match voor Amazon zijn. Zo is het kostenefficiënter dan het opzetten van een eigen boodschappendienst, terwijl het aanbod tegelijkertijd wordt uitgebreid met producten die Amazon nu nog niet verkoopt.

Ocado is de grootste online boodschappenaanbieder van het land, maar worstelt met het maken van winst. Bovendien is de aandelenkoers de afgelopen twee jaar meer dan gehalveerd, mede door de mogelijk competitie van Amazon en de groeiende populariteit van discounters.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends