​Franchiseondernemers krijgen miljoenen terug

Het Vakcentrum heeft grotendeels zijn gelijk gehaald in een discussie over de sectorpremie met de Belastingdienst. Daardoor krijgen bijna negenhonderd franchiseondernemers gemiddeld vijftienduizend euro terug. In totaal gaat het om een bedrag van zo’n dertien miljoen euro, meldt De Financiële Telegraaf.

Het Vakcentrum heeft de Belastingdienst ervan overtuigd dat franchisenemers van Albert Heijn, Coop, DA, Ekoplaza, Emté, Etos, Gall & Gall, Jumbo, MCD en het voormalige C1000 te veel premie voor werknemersverzekeringen hebben betaald. Zelfstandige winkeliers met een formule moesten van de Belastingdienst meer betalen dan het grootwinkelbedrijf, maar dat verschil wordt nu teruggedraaid.

Het Vakcentrum ging de discussie met de Belastingdienst eind 2014 al aan. Het financiële voordeel geldt alleen voor ondernemers die zich bij de procedure van het Vakcentrum hebben aangesloten.

Verder wordt nog onderhandeld over de indeling van franchisenemers van formules als Jamin, Natuurwinkel, Plus en Spar. De fiscus is van mening dat deze winkels een andere organisatie hebben, maar het Vakcentrum is het daar niet mee eens. “Wij zetten het gesprek met de fiscus over deze formules voort”, aldus beleidsadviseur Theo Urselmann.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!