​HoutBrox kampt met financiële problemen

Modeconcern Brova Groep heeft via een kort geding geprobeerd af te dwingen dat ING krediet blijft verschaffen. De vorderingen van het moederbedrijf van Duthler, HoutBrox en Purdey zijn echter afgewezen, zo blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch.

Managing director Peter Seemann liet eerder deze maand al aan RetailNews weten druk bezig te zijn met de herfinanciering, maar ontkende daarbij dat het concern in financiële problemen verkeerde. Uit de stukken van de rechtbank blijkt echter dat ING het krediet heeft bevroren, omdat het concern al jaren rode cijfers schrijft en over onvoldoende eigen vermogen beschikt.

De kredietfaciliteit is de laatste jaren teruggeschroefd van achttien miljoen naar zes miljoen euro. Omdat het Brova vorig jaar niet lukte een herfinanciering rond te krijgen, is met de huisbank onderhandeld over een verlenging van de kredietfaciliteit. ING wilde het te verschaffen krediet verder terugbrengen naar 5,5 miljoen euro, met als aanvullende voorwaarde dat Brova een half miljoen euro aan het eigen vermogen zou toevoegen. Het modebedrijf kon daar echter niet aan voldoen.

Brova is volgens Het Financieele Dagblad al acht jaar ondergebracht bij de afdeling bijzonder beheer van ING. De afgelopen jaren werd meer verlies gedraaid dan begroot. In 2013 stond de retailer bijna 2,6 miljoen euro in het rood, in 2014 werd een verlies van 2,5 miljoen euro geboekt.

Directeur Martin Duthler laat tegenover het dagblad weten erop te vertrouwen dat er een oplossing komt voor een herfinanciering, omdat het concern sterk heeft gereorganiseerd. Op de winkel in Varsseveld na zijn alle vestigingen van Duthler, het verlieslatende onderdeel van het concern, omgebouwd naar HoutBrox. Of Brova nu wel winstgevend is, wil hij niet zeggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!