Apple rolt betaaloplossing uit naar webshops

Apple Pay is aan het einde van dit kalenderjaar beschikbaar voor webwinkels. De techgigant is voornemens het betaalsysteem voor het begin van de feestdagen beschikbaar te hebben voor retailers met een webshop.

De betaaloplossing wordt online momenteel alleen aangeboden in apps. Hierdoor zijn klanten in staat een aankoop te bevestigen met een scan van hun vingerafdruk. Apple legt momenteel de laatste hand aan de implementatie van het betaalsysteem voor op zichzelf staande webwinkels. Daarnaast is Apple Pay offline beschikbaar op smartphones en kassasystemen die zijn uitgerust met NFC.

Om gebruik te kunnen maken van Apple Pay moeten gebruikers de website bezoeken via de Safari webbrowser van hun iPhone of iPad. Daarnaast moet hun apparaat beschikken over de vingerafdrukscanner. Omdat gebruikers in eerste instantie alleen kunnen betalen via hun iPhone of iPad, is de dienst met name gericht op mobiele varianten van webwinkels. Apple werkt nog aan een variant van de betaaloplossing voor hun MacBook en iMac modellen.

Met deze ontwikkeling gaat Apple de concurrentie aan met PayPal. Zij lanceerden onlangs hun One Touch betaaloplossing die geschikt is voor zowel websites als applicaties.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends