Nederlanders eten te weinig groente en fruit
Gepubliceerd op 19 oktober 2004 om 00:00
Nederlandse consumenten tussen de 19 en 30 jaar eten veel te weinig groente en fruit. Slechts 2% haalt de geadviseerde hoeveelheid van 200 gram groente per dag, terwijl 7% de aanbevolen 200 gram fruit per dag nuttigt. Dit komt naar voren uit een enquete onder 750 consumenten, die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid gehouden is. De respondenten eten dagelijks gemiddeld 100 gram groente en 100 gram fruit. De campagnes voor het eten van voldoende groente en fruit hebben dus nog niet het gewenste effect. De door de ondervraagden gegeten tussendoortjes zijn vaak te vet. Omdat jongvolwassenen echter vaker voor magere en halfvolle producten kiezen, voldoet ruim 50% aan de aanbevolen vetinname. Hieruit blijkt volgens het onderzoek dat magere en halfvolle producten een bijdrage aan een gezonder dieet leveren. Het onderzoek is uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in samenwerking met TNO-Voeding en marktonderzoeksbureau GfK.
Reacties 0