​Het beste van RetailWatching: week 18

​Het beste van RetailWatching: week 18

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Het aanvalsplan van Inge van Kemenade
Wie begint er anno 2016 nog een warenhuis in Nederland? In elk geval geen enkele spreadsheetdenker of risicomijdende manager, zegt Rupert Parker Brady. “Niemand, behalve een ondernemer die uit hetzelfde hout is gesneden als Roland Kahn.” Hij zet in overleg met eigenaar Inge van Kemenade het aanvalsplan van Topshelf op hoofdlijnen uiteen.

Wat komt er nou in dat blauwe gebouw?
Winkelcentrum De Planeet zal niet bij iedereen direct een lampje doen branden. Ook een online zoektocht levert weinig op; er is geen website of Facebook-pagina gewijd aan het Utrechtse onderkomen. De meeste inwoners houden het graag bij ‘dat blauwe gebouw’ of Blue Building, zoals het winkelcentrum voorheen heette. Oudere inwoners zullen vooral herinneringen hebben aan Galeries Modernes of de Kwantum Hallen. Kennen we het straks als het pand van Hudson’s Bay?

De groei van fonQ op alle vlakken
Niet alleen qua omzet groeit fonQ als kool. Sinds de landelijke tv-campagne is de naamsbekendheid van de etailer omhoog geschoten van 22 naar 65 procent. Met een meer crossmediale marketingstrategie moet dat percentage nog verder omhoog, en intussen jaagt de etailer volgens ceo Patrick Kerssemakers vol op winst. “Ons moederbedrijf blijft ons niet volstoppen met geld."

Vijf redenen waarom Coolblue winkels opent
Coolblue gaat dit jaar in ieder geval twee, maar waarschijnlijk drie winkels openen. Ze dragen immers bij aan de klanttevredenheid en winstgevendheid van de retailer, zegt ceo Pieter Zwart in gesprek met 7 Ditches. Hij geeft vijf redenen waarom Coolblue fysiek uitbreidt en voorspelt verder de ondergang van meer winkelketens.

Zo ziet Topshelf in Arnhem eruit
Met het wegvallen van V&D meldde Topshelf zich al snel nadrukkelijk in de strijd om de leeg komende panden. Voor zes winkels is de retailer in vergaande onderhandelingen, twee zijn al rond en eentje inmiddels zelfs geopend. De eerste winkel opende afgelopen weekend in Arnhem en tegelijkertijd maakte La Place daar zijn rentree. Omroep Gelderland nam een kijkje in de kersverse winkel, en sprak met eigenaar Inge van Kemenade en de eerste klanten.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!