​Terugtrekkende leveranciers nekken PRO

​Terugtrekkende leveranciers nekken PRO

Alle winkels van de voormalige Macintosh-formule PRO zijn inmiddels gesloten. Door leveranciers die onverwacht afhaakten is de doorstart niet van de grond gekomen, zegt eigenaar Perry Overeem tegenover RetailNews.

PRO maakte in februari een doorstart onder Pro Sports Holding, maar zag zich al snel met problemen geconfronteerd. Belangrijke leveranciers van sneakers hebben zich om strategische redenen teruggetrokken, zegt Overeem. Momenteel lopen gesprekken met geïnteresseerde partijen over de overname van de merknaam en de oorspronkelijke formule. Onderhandeld wordt er nog niet en van een doorstart is voorlopig geen sprake.

Damesmodeketen Le Ballon maakte donderdag bekend de merknaam Invito te hebben gekocht. Ook bij de doorstart van die keten in februari, onder Highlands Holding, was Overeem nauw betrokken. “Le Ballon heeft veel betere instrumenten om een doorstart in goede banen te leiden”, zegt Overeem. "Het belangrijkste is dat de merknaam niet uit het straatbeeld verdwijnt." De laatste oorspronkelijke winkels van deze formule worden deze week gesloten. Le Ballon heropent in augustus in Breda de eerste winkel van Invito.

Lees op RetailWatching meer over de nieuwe start van Invito.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends