Einde aan terugloop in winkelstraten

Voor het eerst in jaren is het aantal passanten in de winkelstraten weer gestegen. In de eerste 150 dagen van dit jaar waren er 1,7 procent meer shoppers dan dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit metingen van onderzoeksbureau CityTraffic.

1,7 procent lijkt volgens oprichter Huib Lubbers weinig, maar een stijging is de afgelopen vier jaar niet voorgekomen. “Het lijkt alsof we het juk van de crisis ook in de winkelstraat hebben afgeschud”, stelt hij op LinkedIn. Begin dit jaar liet hij al weten dat de forse dalingen in passantaantallen die in 2013 en 2014 gemeten werden, in 2015 ten einde was.

CityTraffic telt vooral op zondag meer bezoekers, terwijl de drukte op zaterdag het meest afneemt. Door de week groeit de drukte juist naar elkaar toe, stelt Lubbers. “Men begint langzaam aan meer te winkelen op de maandag, dinsdag of woensdag en minder op de donderdag, vrijdag en zaterdag.”

Verder merkt het bureau op dat er steeds later gewinkeld wordt. Waar het voorheen om half drie ’s middags het drukst was in de winkelstraat, is dat nu vaak om drie uur.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!