​Het beste van RetailWatching: week 22

​Het beste van RetailWatching: week 22

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

De worsteling met de koopzondag
De koopzondag heeft zich in korte tijd ontwikkeld van iets bijzonders naar bijna de standaard. Toch leidt het beleid rond koopzondagen nog regelmatig tot ophef en onenigheid, zowel bij retailers en consumenten als binnen de politiek.

Van Uffelen: dubbelganger én vervanger van HoutBrox
Berden Mode & Wonen, de koper van HoutBrox, deed twaalf filialen al na een week weer van de hand. Die komen in handen van Van Uffelen Mode, dat de winkels ombouwt naar de eigen formule. De retailer breidt zijn winkelbestand daarmee in één klap uit van zestien naar maximaal 28 vestigingen. "De formules passen naadloos op elkaar", vertelt algemeen directeur Pieter Cox.

Dit zijn vijf van de grootste e-commerceuitdagingen
Het werkt lang niet altijd, maar de paneldiscussie blijft een veelgebruikte methode om een onderwerp tijdens een evenement op een interactieve manier te behandelen. Zo ook op E-commerce Live!, dat vorige week plaatsvond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar spraken de e-commerce-experts van HEMA en Snappcar, Suitsupply en Vente-Exclusive.com over de grootste uitdagingen binnen hun vakgebied. Deze vijf werden aangekaart.

Een boekwinkel waar je u tegen zegt
Boekhandel Dominicanen werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de achttien coolste boekwinkels ter wereld. Die lijst van CNN is dankzij Zhongshuge-Hangzhou echter achterhaald. Zijn nieuwe boekwinkel in Hangzhou mag namelijk niet onvermeld blijven.

De Vlaamse winkelervaring van Carrefour
Hypergeconnecteerd en hyperduurzaam. Zo noemt Carrefour zijn nieuwste winkel in het Nederlandstalige Koksijde. Het is de tweede winkel van de Franse supermarktketen volgens zijn nieuwste concept, dat eind vorig jaar in Bergen werd geïntroduceerd.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!