​Het beste van RetailWatching: week 24

​Het beste van RetailWatching: week 24

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

McGregor: van groeikanon tot zorgenkind
McGregor verkeert in surseance en staat daarmee op de rand van de afgrond. Het bedrijf bestaat nog geen 25 jaar en groeide lange tijd als kool, maar heeft ook jarenlang schulden gehad. Net enkele maanden nadat die allemaal zijn afgelost, dreigt plotseling een faillissement.

Dit is de rol van innovatie binnen Media Markt
De rek is er nog niet uit bij Media Markt in Nederland. Het vorige boekjaar werd ruim anderhalf miljard euro omzet geboekt, ruim tien procent meer dan een jaar eerder, en ook het nieuwe jaar laat positieve cijfers zien. De elektronicaketen profiteert onder meer van winkelopeningen: er zijn inmiddels 49 vestigingen in ons land. Winkels die bovendien constant onderhevig zijn aan verandering.

Het slagveld dat de elektronicabranche heet
Met het faillissement van Scheer & Foppen lijkt er opnieuw een grote elektronicaketen uit de winkelstraat te verdwijnen. De branche staat al geruime tijd onder druk. Is er nog toekomst voor retailers in deze tak van sport?

Een juwelier nieuwe stijl in Almere
De familie De Ruiter is al ruim 25 jaar in de sieradenbranche actief en vooral bekend van het Goudwisselkantoor. Daarvan zijn er inmiddels meer dan vijftig in Nederland. De familie vindt het tijd voor wat anders: vorige week werd een nieuw juweliersconcept geïntroduceerd in Almere.

Zes vragen over de vernieuwing bij Top 1 Toys
Speelgoedwinkelketen Top 1 Toys heeft grote plannen. De formule gaat op de schop en er volgt een fikse uitbreiding: van de huidige 96 naar 160 winkels. De retailer rept van beleving, omnichannel en Top 1 Toys 2.0. “Wij willen een alternatief zijn voor discounters”, vat algemeen directeur Ruud Schiphorst van moederconcern Otto Simon de visie samen.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!