275 miljoen dollar aan groeigeld voor Deliveroo

275 miljoen dollar aan groeigeld voor Deliveroo

Maaltijdbezorger Deliveroo heeft 275 miljoen dollar opgehaald bij een financieringsronde. Het Britse bedrijf steekt het geld onder meer in een eigen keukennetwerk, vertelt de Nederlandse regiomanager Philip Padberg tegenover Het Financieele Dagblad.

Deliveroo heeft inmiddels 425 miljoen dollar aan kapitaal aangetrokken van investeerders als Bridgepoint, DST Global, General Catalyst en Greenoaks Capital. Sinds de eerste investeringsronde in november vorig jaar zou de bezorger met vierhonderd procent zijn gegroeid. In een aantal landen wordt volgens Deliveroo ook al winst gedraaid.

Deliveroo is in 84 steden actief, verdeeld over twaalf landen. Het bedrijf bezorgt maaltijden van restaurants in de buurt en concurreert in ons land onder meer met Foodora.

In Londen test Deliveroo mobiele keukens, waar restaurants speciaal voor de bezorgdienst gerechten maken. Daardoor kunnen ze ook andere delen van de stad bedienen. Veel restaurants hebben nu precies genoeg capaciteit voor hun tafels in hun restaurant, stelt Padberg. “Als door onze bezorgdienst de afzet met dertig procent stijgt, dan levert dat problemen op.”