Het beste van RetailWatching: week 32

Het beste van RetailWatching: week 32

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Hoe gaat het met Jamin?
Onder grootaandeelhouder Kees Hermans, tevens eigenaar van MultiVlaai, is Jamin bezig aan een revival. Hij stelde Maarten Steinkamp vorig jaar aan als general manager. Steinkamp neemt ons mee in de transitie van de snoepwinkelketen.

Hoe gaat het met Primera?
Tabaks- en gemaksformule Primera viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Hoewel het aantal rokende consumenten al jaren daalt en tabaksproducten met bijna zeventig procent van de goederenomzet nog altijd veruit de belangrijkste groep zijn, groeit de keten gestaag door. Commercieel directeur Gert van Doorn vertelt over de strategische pijlers voor de komende jaren en hoe de formule daarmee inspeelt op veranderende consumentenbehoeften.

Wat millennials wél bezitten
Van bezit naar toegang, dat is de trend, toch? Een cocktailjurk lenen bij LENA, een auto huren via Snappcar of een boormachine delen met plaatsgenoten via Peerby; de sharing economy met peer-2-peer consumptie wint voorzichtig terrein. Voorzichtig, want uit verschillende onderzoeken blijkt dat ‘we’ vooralsnog de kat uit de boom kijken.

Hier is Eataly meer dan Italië
Nederland is in blijde verwachting van de komst van Eataly, in 2018. Oprichter en ceo Oscar Farinetti kondigde de komst van het Italiaanse foodconcept begin dit jaar aan in RetailTrends. Wereldwijd heeft de retailer inmiddels zo'n dertig vestigingen. Vorige week opende een tweede filiaal in New York.

Etrias: zeventig niches onder één dak
Webshop Tennisplanet ging vorige maand voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet. Nu vindt de online tennisspecialist onderdak bij Etrias lifestyle stores. Het is niet de eerste overname van de webwinkelgigant, en waarschijnlijk zeker ook niet de laatste. EtailTrends sprak vorig jaar met de stuwende krachten achter het concept, dat sinds de oprichting in 2011 razendsnel groeit.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!