​IKEA komt met Belgische webshop

​IKEA komt met Belgische webshop

IKEA start volgend jaar met een webwinkel en click & collect-winkels in België. Dat laat een woordvoerder van de meubelretailer weten aan De Standaard.

Waar de binnenstedelijke afhaalwinkels bij onze zuiderburen komen, wil de woordvoerder nog niet kwijt. IKEA start in België vrij laat met een webshop, omdat de urgentie niet hoog was, zegt zij. “Door de verstedelijking is de dekkingsgraad van winkels hier vrij hoog. En België is ook geen voorloper op het vlak van e-commerce.”

In Nederland ging IKEA dit jaar van start met click & collect. Daarvoor opende het afhaalpunten in zijn bestaande vestigingen. De retailer heeft inmiddels in veertien landen een webwinkel. In ons land is de meubelketen sinds drie jaar online.

Van alle landen waar de Zweedse woonwinkelketen actief is, groeit de omzet uit e-commerce het hardst in Nederland. Uit de data van loyaliteitsprogramma IKEA Family blijkt dat mensen die zowel in de winkel als online kopen op jaarbasis drieënhalf keer zoveel uitgeven als mensen die maar één kanaal gebruiken.

Reacties