​Karwei verwacht twintigtal winkels te sluiten

De groei van onlineverkoop betekent dat een aantal fysieke winkels van Karwei onvoldoende levensvatbaar wordt. “Aan de onderkant zullen zeker bouwmarkten afvallen”, zegt formuledirecteur Machiel van der Sluis tegen RetailWatching.

Hoeveel winkels er precies gesloten worden en waar dat gebeurt, hangt volgens Van der Sluis af van lokale verhoudingen tussen omzet en huurlasten. De directeur gaat uit van ongeveer twintig vestigingen. Dat hoeft volgens Van der Sluis niet te betekenen dat de omzet daalt. “Online groeit hard en daar zien we bovendien steeds meer ‘fans’ in plaatsen waar we geen winkel hebben.”

Het toegenomen belang van e-commerce maakt het volgens Van der Sluis steeds lastiger om alle vierkante winkelmeters relevant te vullen. “Soms is het heel veel van hetzelfde, terwijl je een groot deel online kunt ontsluiten.” Karwei verkent daarom ook de mogelijkheden van een stadsconcept. Aan de Amsterdamse Kalverstraat opent volgende week een pop-upstore, om de reacties van consumenten te peilen.

Karwei heeft nu 136 winkels verspreid over het land. Deze week is de dhz-keten in Uden gestart met een nieuw winkelconcept, waarbij de focus nog nadrukkelijker op woningdecoratie en de vrouwelijke consument ligt. Op RetailWatching vertelt Van der Sluis meer over het nieuwe concept en de rol die Karwei ziet voor zijn winkels.

RetailTrends