​‘Amsterdam beste winkelstad Benelux’

​‘Amsterdam beste winkelstad Benelux’

Amsterdam voert de top dertien aantrekkelijkste winkelsteden in de Benelux aan. De Nederlandse hoofdstad wordt gevolgd door Brussel en Antwerpen, blijkt uit de Destination Retail Benelux 2016 van JLL.

Amsterdam biedt volgens het onderzoek veel internationale allure, waardoor retailers als Primark en Hudson’s Bay zich er willen vestigen. Bovendien profiteren zowel het luxe als het mainstream segment van het grote aantal toeristen in de stad. Naast de hoofdstad staan ook Rotterdam (5), Den Haag (6), Utrecht (9), Maastricht (10) en Eindhoven (11) in de lijst.

De ‘food & beverage’-sector en luxeretail nemen een steeds belangrijkere rol in, concludeert het onderzoek verder. Die segmenten spelen een steeds belangrijkere rol op A1-locaties, waardoor de leegstand daar volgens de onderzoekers verder zal dalen terwijl de huurprijzen stijgen. “Toch weerhoudt dit retailers er niet van om zich te vestigen op A1 winkellocaties, omdat juist de fysieke winkel op de juiste locatie succesvol is”, aldus head of retail Crhis van Kaam van JLL.

Lees meer over het onderzoek op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends