​Gamma krijgt tweede compacte winkel

​Gamma krijgt tweede compacte winkel

Gamma geeft zijn compacte winkelformule een vervolg in Wassenaar. In maart volgend jaar opent de tweede Gamma Compact, zo’n tweeënhalf jaar na de lancering in Amsterdam.

De formule komt uit de koker van Intergamma en wordt opgepakt door franchisenemer Goedhart. Goedhart exploiteert behalve de stadswinkels nog eens zestien bouwmarkten in ons land. “We kijken naar de mogelijkheden om meer vestigingen van Gamma Compact te openen”, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Het eerste filiaal in de Willem de Zwijgerlaan van Amsterdam is volgens de eigenaar een succes. Consumenten kunnen daar terecht voor kleine klussen in en rond huis. De stadswinkel biedt behalve bekende producten zoals gereedschap en verf ook huishoudelijke artikelen, kantoorartikelen en seizoensgebonden producten aan. Het totale assortiment van Gamma is via bestelzuilen in de winkel te bestellen.

De winkel aan de Hofcampweg in Wassenaar, net buiten het centrum, telt zo’n 650 vierkante meter. Daarmee is de tweede Gamma Compact nog een stuk kleiner dan het eerste filiaal, dat duizend vierkante meter telt.

Gamma is niet de enige bouwmarkt met een compacte winkelformule. Zo beschikt Praxis inmiddels over drie 'om de hoek'-filialen en experimenteert Hornbach in Duitsland met Hornbach Compact. Ook retailers als IKEA en Baderie zien toekomst in kleinere vestigingen in of dichtbij de binnenstad.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends