​Cloud kassa’s: de toekomst van winkelautomatisering

Cloud kassa’s zijn een uitkomst in pop-up stores. Maar ook in gewone winkels bieden deze tablets het voordeel van flexibiliteit.

Een cloud kassa is een eenvoudig te bedienen tablet, licht en klein van formaat, dus gemakkelijk mee te nemen. Met een cloud kassa kunnen verkoopmedewerkers klanten overal in de winkel voorzien van bijvoorbeeld voorraadinformatie of gerelateerde producten. Vervolgens kunnen ze ter plaatse afrekenen.

Verkoopinfo altijd en overal beschikbaar
Dat is althans mogelijk met het mobiele kassasysteem van SW-Retail. Het werkt volledig in de cloud, wat betekent dat u realtime en overal inzicht heeft in verkoopinformatie als de actuele verkoopcijfers, voorraad, omzet en marges. Belangrijke verkoopinformatie op basis waarvan u snel uw inkoopbeleid kunt bijstellen. Bovendien is het systeem veilig en eenvoudig uit te breiden met meer kassa’s en is het ook te koppelen aan een eventuele webshop, zodat u in één oogopslag een compleet overzicht hebt.

Tot 200 winkels
In het veranderende retaillandschap is het mobiele kassasysteem van SW-Retail al voor veel (web)winkels een praktische en betaalbare oplossing geblekenDit voorjaar opende Amsterdam Marketing de ‘I amsterdam Store’ in de IJ-passage van het Centraal Station. De winkel heeft naast drie vaste kassa’s ook een aantal mobiele kassa’s. SW-Retail implementeerde een oplossing, waarbij het afrekenproces beter en sneller verloopt en volledig is geïntegreerd met betaalautomaten. Inmiddels werken ook de andere locaties van Amsterdam Marketing, Stationsplein en Schiphol, met het nieuwe kassasysteem. “Ons online kassasysteem is geschikt voor zelfstandig ondernemers met een kleine winkel tot franchisers en multifilialen met 200 winkels”, aldus Gerben Scherphof, eigenaar van SW-Retail. “Mobiele kassa’s zijn ook eenvoudig en snel bij te schakelen in drukke tijden waarin er tijdelijk meer personeel aan het werk is.”

Cloud kassasysteem
SW-Retail maakt gebruik van de cloud kassa. Deze is geschikt voor alle branches binnen de detailhandel en kan worden uitgebreid met een barcodescanner. Het kassasysteem wordt geleverd met diverse modules en hardware.

Printen vanuit de cloud
Met een cloud kassasysteem spreekt het voor zich dat ook het printen van de kassabon vanuit de cloud gebeurt. SW-Retail koppelt het kassasysteem daarvoor aan een Intelligent Printing printer van Epson. Een andere optie is een digitale kassabon, waarbij de klant de bon tijdens het afrekenen via de mail krijgt toegestuurd.

Meer over de online winkelautomatisering van SW-Retail vindt u op http://www.swretail.nl/cloud-winkelautomatisering.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!