Een kwart meer webshops op de fles

Een kwart meer webshops op de fles

Van de 9469 webwinkels die in 2015 zijn gestart, is 27,5 procent inmiddels weer gestopt. 412 webshops stopten al in het eerste jaar, gevolgd door nog eens 2185 in het huidige jaar. Dat blijkt uit cijfers van Creditsafe.

De online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten meldt verder dat dit jaar vooralsnog 65 webwinkels failliet zijn verklaard. Dat zijn er een kwart meer dan een jaar eerder. In 2015 was die stijging nog maar vier procent. Verder waren er bijna zevenduizend opzeggingen in 2016.

Webwinkels die als bv staan ingeschreven zijn verantwoordelijk voor ruim zeventig procent van de faillissementen dit jaar. Eenmanszaken zijn goed voor nagenoeg hetzelfde percentage aan vrijwillige stopzettingen.

Het aantal startende webwinkels neemt de laatste twee jaar af. In 2016 waren er 3,3 minder startups dan een jaar eerder. Tot 2014 nam het aantal startende webshops nog ieder jaar toe.

Het is volgens ceo Cato Syversen van Creditsafe voor nieuwe webwinkels lastig om de concurrentie met gevestigde webwinkels aan te gaan. Die hebben namelijk vaak een uitgebreid assortiment, kunnen binnen 24 uur leveren en bieden vaak gratis verzenden en retourneren aan. “Als beginnende webwinkel kun je vaak alleen nog het verschil maken als je je richt op een niche.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!