​JD Sports start onderzoek naar werkomstandigheden

​JD Sports start onderzoek naar werkomstandigheden

JD Sports zou personeelsleden in zijn distributiecentrum in Rochdale op staande voet ontslaan volgens een ‘three strike policy’. Onder meer het kauwen van kauwgum, niet snel genoeg werken en gaan zitten kunnen tot ontslag leiden, blijkt uit een reportage van Channel 4.

Ook het dragen van kleding met designerlabels en het gebruik van mobiele telefoons kunnen tot ontslag leiden. In de uitzending is verder te zien hoe werknemers worden toegeschreeuwd door hun leidinggevenden om ze harder te laten werken. Daarnaast zouden alle medewerkers dagelijks gefouilleerd worden om diefstal te voorkomen. De werknemers krijgen het minimumloon betaald en worden ingezet volgens nulurencontracten.

JD Sports laat weten de aantijgingen serieus te nemen en te onderzoeken, maar gelooft niet dat het geschetste beeld representatief is. De sportketen hanteert naar eigen zeggen ‘duidelijke en eerlijke’ regels en procedures, maar erkent dat die beter toegepast moeten worden. JD Sports zegt daartoe zijn leidinggevend- en beveiligingspersoneel opnieuw te trainen.

Het Britse sportconcern is sinds dit jaar de eigenaar van de Nederlandse ketens Perry Sport en Aktiesport. Verder heeft de retailer zo’n 25 winkels onder de naam JD verspreid over ons land.

Eerder dit jaar nog werd Sports Direct beschuldigd van een ‘respectloze behandeling’ van zijn personeel. Werknemers zouden daar onder meer onder het minimumloon betaald krijgen en gezondheidsrisico’s lopen, bleek uit een Lagerhuisrapport.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends