​QR-betalingen via iDEAL nu breed beschikbaar

Alle bedrijven en instellingen kunnen voortaan gebruik maken van iDEAL QR. De banken en Betaalvereniging Nederland hebben een proefperiode van een jaar met succes afgerond.

Met iDEAL QR kan de klant met zijn mobiele device een geprinte QR-code scannen om een transactie via iDEAL af te ronden. Dat is volgens de betaalvereniging onder meer handig onderaan een factuur, bij betalen van bezorgingen aan huis of voor directe aankopen vanaf reclame-affiches. Daarnaast kan een aankoop op een laptop of desktop met de QR-code snel met een smartphone worden afgerekend.

Consumenten moeten vooralsnog de iDEAL QR-app downloaden om de toepassing te gebruiken. De banken willen echter snel het scannen van de codes toevoegen aan hun eigen mobiele apps.

Deelnemers aan de pilot hebben de betaalmethode het afgelopen jaar met ruim een acht gewaardeerd. Het gemak en de snelheid van implementatie werd het meest gewaardeerd. Daarnaast kan vrijwel iedere smartphone QR-codes scannen, waar niet alle toestellen geschikt zijn voor betalingen via bijvoorbeeld nfc of bluetooth.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!