​Zalando test sameday-delivery in Amsterdam

Zalando houdt een pilot waarbij Amsterdamse klanten hun bestelling nog dezelfde avond ontvangen. De snelle bezorgdienst is vooralsnog gratis, vertelt country head Benelux Ken Fontijn tegenover Het Parool.

Klanten die hun bestelling voor één uur ’s middags plaatsen, kunnen uitverkozen worden voor de pilot. Daarbij wordt hun bestelling gepickt in het magazijn in Mönchengladbach en vervolgens met andere pakketten in een volle wagen naar Amsterdam gebracht. In de hoofdstad zorgt Trunkrs voor verdere bezorging via privéauto’s van aangesloten chauffeurs.

“Het is nog een proef, maar we weten dat klanten heel graag hun bestelling zo snel mogelijk willen ontvangen”, aldus Fontijn. Sinds dit jaar haalt de online modeverkopers retouren al dezelfde dag op, nadat die dienst eveneens in Amsterdam was getest.

Hij sluit verder niet uit in Nederland een pilot te houden waarbij Zalando gebruikmaakt van de voorraad van lokale modeondernemers. Een dergelijke test loopt momenteel in Duitsland. De toekomst van Zalando ligt in partnerschappen, stelt Fontijn. “Zo bieden wij modewinkels ook de onlinekennis die ze zelf misschien niet hebben. Ik zie de modewereld allang niet meer in offline of online.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!