​Kerst goed voor recordaantal pinbetalingen

Nederlandse consumenten hebben in aanloop naar Kerst veertig procent vaker gepind dan vorig jaar. Op zaterdag werd het record van aantal pinbetalingen per seconde gebroken, meldt Betaalvereniging Nederland.

Tussen 14.00 en 14.30 uur werden elke seconde 536 betalingen verricht. Vorig jaar werd het record nog op 528 transacties per seconde gezet.

De betaalvereniging meldt ook dat een aantal dagrecords is gebroken. Zo werden op vrijdag 23 december 17,7 miljoen pinbetalingen gedaan. Dat zijn er 1,4 miljoen meer dan een jaar eerder. Verder werd op de laatste vrijdag van november het dagrecord voor iDEAL-betalingen neergezet met ruim 1,4 miljoen betalingen. Die dag gaven veel webwinkels hoge kortingen in het kader van Black Friday.

Betaalvereniging Nederland stelt verder dat de periode voor kerstinkopen dit jaar twee dagen extra telde. De gunstige koopdagsamenstelling verleidde Detailhandel Nederland eerder al tot de voorspelling van een recordomzet in aanloop naar Kerst. Winkeliers zouden zo’n 840 miljoen euro te verdelen hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!