Doorbraak biologisch blijft uit

De grote doorbraak van biologische producten blijft in Nederland tot op heden uit. In vergelijking met landen als Engeland, Amerika en Duitsland is de omzet in Nederland kinderspel. Het streven van een marktaandeel van vijf procent in 2007 lijkt onhaalbaar. Het huidige aandeel van 2,5 procent lijkt niet gemakkelijk te verdubbelen.

In het buitenland is het succes vooral te danken aan een biologische tv-kok (Jamie Oliver in Engeland) een grote eco-supermarkten (VS en verschillende EU-landen). In Nederland zal binnenkort de tweede grote Eko-supermarkt haar deuren openen.

Volgens kenners blijft het succes uit doordat de Nederlander het contact met het platte land heeft verloren. “Contact met het platteland is sterk verminderd. Sterker nog: veel platteland bestaat niet meer”, aldus Gerwin Verschuur, projectleider van CLM, een onafhankelijk adviesbureau voor duurzaamheid in de agrarische sector. In landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland is men veel meer bewust van het platteland. “Daar zie je ook de biologische sector floreren”, aldus Verschuur.

Ook spelen de hoge prijzen mee van biologisch geteelde producten. Vooral voor gezinnen vaak een reden niet over te stappen op biologisch. Het prijsverschil met andere producten loopt soms op tot het drievoudige.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!