​Het beste van RetailWatching: week 3

​Het beste van RetailWatching: week 3

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Het einde van winkeliers
Het is volgens Rupert Parker Brady absoluut waar dat mensen weer meer geld uitgeven en vaker de binnensteden opzoeken. “Maar het is ridicuul om te denken dat de hoogtijdagen van weleer voor traditionele retailers met fysieke verkooppunten terug zijn”, stelt hij in een recensie van het boek ‘Het einde van online winkelen’ van Wijnand Jongen.

Het failliet van Neckermann.com
De plannen klonken exact een jaar geleden veelbelovend. Readen Holding Corporation verwierf een meerderheidsbelang in Neckermann.com en kocht tegelijkertijd winkels van Kijkshop in Nederland en Depot+ in België. Een jaar later is de winkelketen alweer opgedoekt en is de toekomst van de webshop ongewis.

Hans Breukhoven: hoge pieken en diepe dalen
Hans Breukhoven begon Free Record Shop met één winkel in Schiedam. Hij bouwde de keten uit en maakte grote successen mee. Maar tijden veranderden, met als gevolg een wereld waarin geen plaats meer was voor de muziekwinkelketen. Vrijdagochtend overleed Breukhoven op zeventigjarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

De twaalf mooiste winkels van 2016
Een inspirerende en belevenisvolle winkel, het belang ervan voor fysieke retailers wordt steeds groter. Woonwinkel Raw Materials lijkt dat goed te hebben begrepen. Het Amsterdamse concept staat in de Good Stores Guide 2016, de top twaalf beste visuele winkels wereldwijd.

Waarom Men At Work klaar is voor de toekomst
Nu de markt volgens Mark Hommelberg weer in een wat rustiger vaarwater komt, durft de algemeen directeur van Men At Work met een gerust hart de deur achter zich dicht te trekken. Niet voor niets blijft hij aandeelhouder, terwijl hij niet meer bij de bedrijfsvoering betrokken zal zijn. “Dat vind ik zowel gevoelsmatig een goede keuze als een goede investering met het oog op de toekomst.” Vijf vragen aan de scheidend topman.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!