​MS Mode toch door in Frankrijk

Coolinvestments heeft groen licht gekregen om de activiteiten van MS Mode in Frankrijk door te starten. De vorig jaar failliet verklaarde modeketen gaat 44 winkels heropenen, waardoor er 176 banen behouden blijven.

MS Mode maakte al een doorstart in Nederland, België, Spanje en Luxemburg, maar werd in Frankrijk vorige maand teruggefloten door de rechtbank van Lille Métropole. Negentien van de 134 winkels werden destijds al verkocht aan kinderkledingketen ÏDKids, die ze ombouwt naar de formules Oka”di en Oxybul. Twee andere winkels gingen naar damesmodemerk Christine Laure.

MS Mode heropende enkele weken terug al zijn webshop in Frankrijk. De winkels moeten op korte termijn hun deuren weer openen, gevuld met de wintercollectie en een nieuwe collectie. Met de doorstart in Frankrijk telt MS Mode straks weer zo’n tweehonderd vestigingen, ongeveer de helft van voor het faillissement.

Coolinvestments-topman Roland Kahn liet vorig jaar in RetailTrends weten dat het grootste deel van de winst van MS Mode uit Frankrijk kwam. “En dat is nu net een beestachtig moeilijke markt”, zei hij over het land, waar onder meer twee grote aanslagen en stakingen plaatsvonden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!