​Blokker wil 69 winkels in België sluiten

​Blokker wil 69 winkels in België sluiten

Blokker is voornemens om 69 van zijn 190 winkels in België te sluiten om weer winstgevend te kunnen worden. Het plan is dinsdag voorgelegd aan de ondernemingsraad, zo meldt de directie van de winkelketen in België.

Blokker heeft zijn omzet in België de afgelopen vijf jaar met twintig procent zien teruglopen. Het operationeel verlies kwam in 2015 uit op vijftien miljoen euro. Vorig jaar valt het verlies naar verwachting nog drie miljoen euro hoger uit.

De winkelketen stelt dat de non-foodmarkt in België al jaren onder zware druk staat, terwijl de concurrentie van zowel online als nieuwe spelers is toegenomen. Vorig jaar werd al een zogenoemd masterplan opgesteld om de rentabiliteit te herstellen. Het productassortiment wordt vernieuwd, winkels ondergaan een metamorfose en er worden online bestelpunten geïntroduceerd.

Met de nieuwe plannen wil Blokker zijn winkelbestand in België optimaliseren, waarbij 302 banen op de tocht staan. “Ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is”, reageert ceo Bernd Bosch van Blokker België. “Er worden nieuwe kansen gecreëerd maar ook nieuwe beperkingen opgelegd.” De ingrepen zijn volgens hem nodig om de toekomst van Blokker in België veilig te stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!