Aangifte doen via internet

Aangifte doen van winkeldiefstal kan nu snel en gemakkelijk via internet. Op de site www.politie.nl is nu op een handige en tijdbesparende manier mogelijk om zonder het verlaten van de winkel de diefstal te registreren.

De politie roept ondernemers op altijd aangifte te doen omdat het opsporingsapparaat op die manier de vergrijpen in kaart kan brengen en veelplegers eerder signaleert en kan aanpakken.

Als de winkelier de vermoedelijke dader heeft aangehouden, kan de winkelier het 'Aangifteformulier Winkeldiefstal' downloaden via www.politie.nl. Dit is een landelijk aangifteformulier voor het doen van aangifte van winkeldiefstal door een aangehouden verdachte. Digitaal aangifte doen kost ongeveer dertig minuten tijd. Uiterlijk vijf werkdagen nadat er aangifte is gedaan, is deze verwerkt.

Aanpak Winkelcriminaliteit
Dinsdag 8 november jl. heeft de de heer Van der Geest namens de detailhandel samen met de overheid het Convenant 'Aanpak Winkelcriminaliteit Deel II' gesloten. Het resultaat hiervan is dat winkelcriminaliteit de komende jaren nog steviger aangepakt zal worden. Met het Actieplan Veilig Ondernemen streven bedrijven en de overheid er naar dat de criminaliteit in 2008 met 20% is teruggedrongen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!