​FonQ opent flagshipstore in Amsterdam

​FonQ opent flagshipstore in Amsterdam

FonQ wil dit jaar zijn eerste fysieke winkel openen. Dat blijkt uit een vacature waarin de etailer op zoek is naar een retailmanager.

De flagshipstore moet nog dit jaar zijn deuren openen in Amsterdam. Hiermee wil fonQ ‘zijn huidige formule omnichannel maken’. ‘De beleving moet een prettige en unieke klantervaring geven die men doorvertelt aan vrienden en zorgt voor terugkerende bezoekers’, schrijft het webwarenhuis in de vacaturetekst. Klanten vragen naar eigen zeggen al langere tijd om een fysieke winkel. Als de flagshipstore een succes wordt, volgen meer winkels, 'bijvoorbeeld in Utrecht of Rotterdam'.

FonQ opende eind vorig jaar al een pop-up store rond de feestdagen aan het Amsterdamse Sarpathipark. Die zag het als een kans om ervaring op te doen met fysieke retail en noemde het 'de eerste stap naar een eigen winkel'. Een woordvoerder liet destijds al weten dat de plannen voor een permanente vestigingen vanaf 2017 serieuzer zouden worden.

De webwinkel werd eind vorig jaar door RFS Holland Holding verkocht aan AJS Holdings, de investeringsmaatschappij van voormalig grootaandeelhouder Ad Scheepbouwer. Daarmee wilde fonQ ‘een groeiversnelling’ ingaan. Ook staat de etailer sinds begin dit jaar onder leiding van Joost Wels, die na vijftien jaar de rol van ceo overnam van Patrick Kerssemakers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends