Zalando bezorgt ook voor andere partijen

Zalando heeft een fulfilmentdienst voor de Duitse markt gelanceerd. Modemerken kunnen hun logistiek uitbesteden aan Zalando, dat daarmee ook de bezorging op zich neemt.

Modeconcern Bestseller is de eerste grote klant van ‘Zalando Fulfillment Solutions’, zo is bekendgemaakt tijdens het persevenement PlayDay in Berlijn. Het moederbedrijf van onder meer Jack & Jones en Vero Moda werkt al langer nauw samen met Zalando. Eigenaar Anders Povslen heeft tien procent van de aandelen in Zalando in handen. 

Zalando heeft verder afspraken gemaakt met de Duitse schoenenretailer Schuh.de om de voorraad van zijn fysieke winkels aan te sluiten op zijn platform. Datzelfde geldt voor vier winkels van Tommy Hilfiger in Berlijn.

Zalando heeft de ambitie om ‘een ecosysteem voor mode’ te worden, door klanten, merken en fysieke winkels met elkaar te verbinden. De etailer maakte vrijdag ook bekend dat Nike en Weekday, een zustermerk van H&M, zich hebben aangesloten bij het partnerprogramma. Zalando kan daardoor een groot deel van de collectie verkopen in ruil voor een commissie, in plaats van kleding via de groothandel in te kopen. “Het tovert Zalando om in een winkelcentrum, waar ook een winkel van H&M te vinden is”, aldus senior vice president operations David Schröder.
 

RetailTrends