Bart Smit blijft toch bestaan in België

Bart Smit blijft toch bestaan in België

Blokker Holding veegt het plan om de Belgische winkels van Bart Smit om te bouwen naar Intertoys definitief van tafel. Het concern laat de keuze over een eventuele ombouw aan de potentiële koper van de speelgoedtak. Dat zegt een woordvoerder tegenover Het Financieele Dagblad.

De plannen voor de ombouw werden eerder dit jaar al in de ijskast gezet, omdat er volgens de retailer meer tijd nodig was om ‘het relatief onbekende merk Intertoys te laden in België’. Dat zou ‘relatief veel tijd, geld en aandacht kosten’, zegt Blokker Holding nu in een interne nieuwsbrief.

Het detailhandelsconcern stelt de ombouw ook te schrappen vanwege de naderende feestdagen. ‘Met oog op zowel het aanstaande najaar, als de verkoop van ons bedrijf, is er besloten om Bart Smit België niet om te bouwen naar Intertoys’, is de uitleg. Er wordt nu ‘tijd, aandacht en investeringen gestoken in projecten die direct voordeel opleveren voor de klant’.

Bart Smit telt 75 winkels in België en Luxemburg, terwijl Intertoys er maar vijf heeft. In ons land is de ombouwoperatie nagenoeg afgerond. Er zijn nog veertien winkels van Bart Smit over, doordat lokale franchisenemers van Intertoys zich tegen de ombouw verzetten. De retailer besloot eerder dit jaar de ombouw in deze overlapgebieden stil te leggen.

De speelgoedwinkels van Blokker Holding staan net als zusterformules Xenos en Big Bazar sinds vorige maand in de etalage. Binnen twee jaar moet het verkoopproces zijn afgerond. Leen Bakker werd onlangs al verkocht aan Gilde Equity Management.