Ranzijn verzorgt nu ook dierenuitvaarten

Ranzijn tuin & dier heeft twee vestigingen uitgerust met een uitvaartcentrum. Klanten kunnen daar hun overleden huisdier naar toebrengen, waarbij ze in een stilteruimte afscheid kunnen nemen van het dier.

Ranzijn Dierenuitvaart is gelanceerd in de vestigingen in Alkmaar en Amsterdam. Er worden verschillende crematiepakketten aangeboden. Zo kan er gekozen worden voor een individuele, collectieve of anonieme crematie. In het eerste geval wordt een huisdier binnen drie werkdagen apart gecremeerd, waarbij eigenaren de mogelijkheid hebben om de dienst bij te wonen.

Bij een collectieve crematie worden maximaal zes dieren gelijktijdig in de oven worden gelegd en vindt de crematie binnen vijf werkdagen plaats. Bij een anonieme crematie worden huisdieren in een groep van minstens vijftien dieren uiterlijk binnen zeven werkdagen gecremeerd.

Alleen bij de eerste optie krijgen eigenaren de as terug in een strooikoker of sierblik, samen met een officieel crematiecertificaat. De crematie vindt plaats bij een naburig crematorium. De prijzen variëren van een kosteloze anonieme crematie voor dieren tot een halve kilo tot 230 euro voor een individuele crematie voor huisdieren die meer dan dertig kilo wegen.

Ranzijn tuin & dier beschikt in nagenoeg al zijn vijftien vestigingen al over een dierenartspraktijk. Alleen in Hoofddorp is die er niet, omdat dierenklinieken uit de omgeving er bezwaar tegen hebben gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!