JD Sports klaar met afslanken Perry Sport en Aktiesport

JD Sports heeft het aantal winkels van Perry Sport en Aktiesport teruggebracht van 250 tot ruim honderd. De afslankoperatie is daarmee afgerond, meldt het concern in zijn halfjaarcijfers.

Het Britse concern heeft de winkels van de Nederlandse ketens die geen deel uitmaakten van zijn langetermijnplannen gebruikt om oude voorraad te verkopen. Met het kleinere winkelbestand zijn de formules toekomstbestendiger, zegt de eigenaar. JD Sports is sinds anderhalf jaar eigenaar van Perry Sport en Aktiesport, nadat Unlimited Sports Group failliet ging.

Eerder werd al duidelijk dat Perry Sport dit jaar zeker zes winkels zou sluiten. “Ons concept is te groot om in B-locaties te blijven zitten”, zei sales & marketing director Bote Galema daarover tegen RetailTrends. Zo vertrok de retailer uit steden als Spijkenisse, Doetinchem en Heerlen. 

JD Sports heeft zijn totale omzet in het eerste halfjaar zien uitkomen op omgerekend ruim 1,5 miljard euro, een stijging van 41 procent ten opzichte van vorig jaar. De winst voor belastingen nam met een derde toe tot ruim 114 miljoen euro.
 

Reacties

Kijk, wát is er nou 'gered' als je 150 winkels opdoekt? En wat voor effect heeft dat wel niet op je inkoopkracht? Hoe willen ze dat verlies aan marge opvangen? Tja, dat je moet concentreren op grote locaties is duidelijk, maar daar zit ook grote concurrentie, natuurlijk.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 14 september 2017 om 17:22

Laatste nieuws

RetailTrends