Oud-managers Karstadt doen moeilijk

Een viertal oud-managers van het detailhandelconcern KarstadtQuelle stapt naar de rechter vanwege een conflict over de vergoeding van hun chauffeurkosten. Ex-bestuursvoorzitter Walter Deuss (70) mocht na zijn vertrek in 2000 de auto met chauffeur houden. Het detailhandelconcern weigert nu de overuren van de chauffeur te vergoeden. Net als Deuss hebben vier andere managers overeenkomsten die het levenslange recht geven op auto met chauffeur. Het gaat om BMW’s en Mercedessen waarvoor het concern maandelijks 1500 euro per auto voor betaalt.

Het zure is dat het bedrijf momenteel in financieel noodweer verkeerd. Daarbij hebben medewerkers en de huidige raad van bestuur een loonsverlaging geaccepteerd. “Wij hebben voor de gang naar de rechter geen begrip. Zij representeren het oude denken waardoor KarstadtQuelle in de problemen is gekomen”, aldus een woordvoerder.

Om de financiële nood af te wenden is KarstadtQuelle momenteel bezig met een reorganisatie. Duizenden medewerkers zijn inmiddels ontslagen en de rest heeft salaris ingeleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!