Schuitema verwacht veel van pilot RFID

Schuitema is zich aan het voorbereiden op de pilot met Radio Frequency Identification (RFID). René Bakker, directeur logistiek van Schuitema is initiator van het project. “We willen de logistieke doorlooptijd bekorten en daardoor de productkwaliteit verhogen. Dat willen we realiseren door het aantal distributiefouten te verminderen en de efficiency van logistiek en administratie te verhogen”, aldus Bakker.

Uiteindelijk moet RFID zichzelf terugverdienen. Dat kan door minder verlies door het omwisselen en nabestellen als gevolg van fouten in het verzameltraject. Uiteindelijk zorgt de techniek ervoor dat de kans op fouten wordt gereduceerd. En als er dan iets fout gaat, zijn er meer controlemomenten waarbij de fouten op tijd hersteld kunnen worden. “Dat betekent dat de kans op omwisselingen geminimaliseerd wordt, dat de ondernemer altijd de vracht krijgt die hij besteld en dat out-of-stock tot een minimum gereduceerd wordt”.

De verwachting is dat consumenten het werken met RFID terug vinden in de kwaliteit van het product, een langere houdbaarheid en altijd voldoende aanbod. De eerste concrete resultaten worden eind maart 2006 verwacht.

Onder de projectnaam ‘Vers schakel’ werken naast Schuitema groenteleverancier Heemskerk, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, KPN, Wageningen Universiteit en Researchcentrum en Capgemini Nederland. De pilot is uniek in Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!