Tuunte voor ruim een miljoen verkocht

Tuunte voor ruim een miljoen verkocht

De nieuwe eigenaren van Tuunte hebben iets meer dan een miljoen euro neergelegd voor de failliete modeketen. Het grootste deel daarvan werd betaald voor de aanwezige voorraad, zo blijkt uit het faillissementsverslag van curator Vincent Jongerius.

Tuunte werd vorige maand overgenomen door modeketen Jola en voormalig aandeelhouder René Rootinck. Zij namen onder meer de wintercollectie over voor tachtig procent van de inkoopwaarde, wat neerkomt op ruim 450 duizend euro. Daarnaast is er vier ton betaald voor de oudere voorraad, die voor dertig procent van de inkoopwaarde wordt verkocht. 

Verder hebben de nieuwe eigenaren onder meer de kantoor- en winkelinventaris overgenomen. Met hun bod hebben ze drie andere gegadigden afgetroefd. Het bod van Jola en Rootinck was volgens de curator financieel het beste en ‘bood de meeste garanties voor het openhouden van een substantieel deel van de winkels’.

Het grootste deel van de verkoopopbrengst gaat naar Mc Yawl Participaties, de financier die in 2012 instapte toen de huisbankier het krediet van Tuunte halveerde. Rootinck verkocht destijds de helft van de aandelen, waarbij er een gezamenlijke kapitaalinjectie van een miljoen euro werd gedaan. Daarnaast werd Louis van Andel aangesteld als bestuurder, die een transitie doorvoerde gericht op dameskleding in een hoger marktsegment en nieuwe winkels.

Omdat Tuunte niet uit de rode cijfers kwam, zegde Mc Yawl in juni de kredietovereenkomst op. De modeketen vond geen andere geldschieter, waardoor begin augustus op eigen verzoek het faillissement werd aangevraagd. Het verlies over het lopende boekjaar lag toen al boven de 3,5 miljoen euro.

Tuunte telde ten tijde van het faillissement zo’n veertig winkels, waarvan er ruim twintig onder de nieuwe eigenaren open zijn gebleven. De koper heeft met de curator afgesproken dat 35 van de 260 werknemers in dienst konden blijven. Aan die verplichting is volgens Jongerius inmiddels ‘ruimschoots voldaan’. Vakbond CNV verwijt de nieuwe eigenaren de doorstart te gebruiken om ‘oudere werknemers te dumpen’ en roept oud-personeel op zich aan te sluiten bij een rechtszaak.

Reacties 2


Sas POw 5 okt, 18:33

Ja ja 35 van de 260 medewerkers die 2 jaar of korter in dienst zijn zodat hun oude rechten vervallen. Oplichters zijn het!!!!!!!!!


Ruurd Klein velderman 6 okt, 09:41

Er staat "ruimschoots" je kunt 20 winkels niet bemannen met 35 mensen, dus dat zullen er veel meer zijn. Wees blij dat er nog 20 winkels over zijn, zonder doorstart stond iedereen op straat. dus hoe zo oplichters?
Als je de kranten leest zie je dat de economie enorm is aangetrokken en dat de werkloosheid daalt, dus ook voor de mensen die buiten de boot vallen zal er vast en zeker een nieuwe baan zijn elders.
Maar mopperen is blijkbaar iets nederlands.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!