Galeria Kaufhof wil ook korting van leveranciers

Galeria Kaufhof vraagt zijn leveranciers om een korting van twee procent op alle producten voor de komende drie jaar. Dat heeft ceo Jerry Storch van eigenaar Hudson’s Bay Company meegedeeld op een leveranciersdag in Keulen, meldt TextilWirtschaft.

Sommige leveranciers hebben al spontaan hun steun kenbaar gemaakt, stelt de Nederlandse inkoop- en marketingdirecteur Edo Beukema. “Natuurlijk is niemand er enthousiast over, maar ze hebben begrip voor ons voorstel en weten dat ook hun bijdrage nodig is.”

Hudson’s Bay wijst onder meer op de investeringen die momenteel in Galeria Kaufhof worden gedaan, evenals het uitrollen van Saks Off 5th en de opening van Hudson’s Bay in Nederland, wat het bereik van de retailer vergroot. Leveranciers profiteren hier ook van, aldus Beukema.

Eerder deze week werd al bekend dat Galeria Kaufhof een financiële bijdrage verwacht van zijn medewerkers. Het bedrijf gaat met vakbond Verdi onderhandelen over een nieuwe collectie arbeidsovereenkomst, met het doel de loonkosten terug te dringen.

Reacties 1


Reinder Koornstra 18 okt, 15:06

Ik heb zo mijn twijfels over de 'spontaniteit' waarmee leveranciers met een afgedwongen korting akkoord zijn gegaan.
Als ik Hudson's Bay was, zou ik snel eens ingrijpen in de volledig verouderde formule van Kaufhof. Ik ben vaak in Duitsland, bezoek daar ook vaak winkels, maar alleen bij uitzondering Kaufhof. Vlees noch Vis!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!