Stijgende modebestedingen

In november zag de modedetailhandel de omzet met gemiddeld maar liefst 8,2 procent per winkel toenemen. Elk modesegment noteerde een plus in de omzet. Dit blijkt uit cijfers van de Modemonitor van Mitex. Deze is gebaseerd op de verkoopcijfers van 700 winkels. De positieve trend die al sinds de start van het lopende winterseizoen inzette, kent sinds augustus alleen maar een stijgende lijn.

De goede resultaten worden over de hele branche genoteerd. Een hele positieve uitschieter is, evenals vorige maand, de gemengde mode. Deze categorie, waarin zowel dames-, heren- als kindermode wordt verkocht, zag de omzet met ruim 12 procent toenemen. Daarmee worden de matige verkoopresultaten in dit segment in de eerste helft van 2005 sterk gecompenseerd.

Opvallend zijn ook de goede verkoopresultaten in de baby/kindermode. Dit segment stond de laatste seizoenen erg onder druk, maar deze tendens lijkt te keren. In november steeg de omzet met gemiddeld 11,1 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook andere modische segmenten tonen sterke omzetstijgingen. Met de goede resultaten in november ziet het er naar uit dat het tweede halfjaar positief kan worden afgesloten. De modewinkels zagen het tweede half jaar de omzet met gemiddeld 1,4 procent stijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!