Vakbond zint op decemberstaking bij PostNL

Vakbond zint op decemberstaking bij PostNL

FNV overweegt volgende maand een grootscheepse staking te organiseren bij PostNL. Daardoor dreigen sinterklaascadeaus en kerstkaarten later bezorgd te worden, schrijft het Algemeen Dagblad.

De vakbond wil de werkomstandigheden bij het postbedrijf aan de kaak stellen. De werkdruk zou te hoog zijn en het salaris te laag. “De laatste tijd is de pakketmarkt booming, maar PostNL zet veel te weinig mensen in”, aldus onderhandelaar Ger Deleij.

PostNL bereikte afgelopen maand een principeakkoord met drie van de vier vakbonden. FNV eist echter een salarisstijging van zes procent over twee jaar, waar PostNL een maximale stijging van 2,6 procent biedt. De vakbond dreigt nu met landelijke acties, waaronder een grote staking in de distributiecentra, logistiek en pakketbezorging.

PostNL laat weten continu te zoeken naar nieuwe post- en pakketbezorgers om de werkdruk e verlagen. Het bedrijf wil daarnaast kantoorpersoneel inzetten om de drukke feestdagen door te  komen. Afgelopen week werd bekend dat bezorgbedrijven, waaronder PostNL, momenteel ruim vierduizend vacatures voor pakketbezorgers hebben openstaan.

Reacties 1


Jan van Rossem 1 nov, 16:19

Geachte directie van PostNL. dat U wilt gaan staken Okè maar doe dat niet met de feestdagen want je gooit je eigen ruiten in.
Want andere Postbedrijven liggen op de loer. en danken laat ze maar ga staken.
Nemen wij het wel over.en dan is het gebeurd met POSTNL Ga maar eens aan de Top aan het snoeien. daar zitten mensen die veel te veel verdienen. en die het niet verdienen om daar op hun post te zitten.
dan kan je van dat geld heel wat vacature die openstaan aan de man brengen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!