Euretco boekt meer omzet en winst

Euretco boekt meer omzet en winst

Euretco heeft in 2016 een nettowinst van 2,4 miljoen euro in de boeken geschreven. De omzet loopt langzaam richting de miljard euro, zo blijkt uit de jaarrekening van de retailserviceorganisatie.

De winst van Euretco ligt achttien procent hoger dan in 2015, toen het concern nog goed was voor een winst van twee miljoen euro. De omzet nam iets minder dan een procent toe tot 961 miljoen euro. Daarbij gaat het voornamelijk om de leveringen van goederen en diensten aan de Nederlandse retailsector.

Het bedrijf achter formules als Intersport, Hubo en The Athlete’s Foot zag zijn omzet stijgen binnen de sport- en dhz-branche stijgen. Binnen de grootste segmenten wonen en fashion werd echter een fractie minder omzet geboekt.

2016 is het eerste volledige jaar onder de vleugels van EK/servicegroup. De Duitse branchegenoot werd in de loop van 2015 eigenaar van Euretco, dat onder eigen naam en vanuit Hoevelaken is blijven opereren. Euretco hoopte na de overname onder meer op kostenbesparingen. Uit de jaarrekening blijkt dat de kosten vorig jaar terug zijn gelopen van 45,1 naar 43,5 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!