Paagman neemt vanaf 1 januari de Delftse boekhandel Huyser over. Het betekent de derde winkel voor de Haagse boekenverkoper en de eerste buiten Den Haag.

Boekhandel Huyser gaat in eerste instantie onder eigen naam en met de bestaande medewerkers verdergaan. De komende tijd wordt gewerkt aan de ‘integratie van de organisatie en processen’. Huyser was al langer op zoek naar een overnamekandidaat en zegt met Paagman een ‘consistente en vernieuwende partij’ te hebben gevonden die de komende jaren verder kan investeren.

Hoewel Paagman zelf spreekt van een ‘logische toevoeging’, na de eerdere uitbreiding van één naar twee winkels in Den Haag, is de stap opvallend. Directeur Fabian Paagman zei vorig jaar nog tegen RetailTrends geen plannen te hebben voor uitbreiding buiten de thuisstad. “We zijn een echt Haags bedrijf en hebben een sterke binding met de stad.” Wel zei hij mogelijk een derde winkel in Den Haag te willen openen, waar alleen een tweedehandsassortiment wordt verkocht. 

Paagman introduceerde eerder dit jaar sameday-delivery in heel Nederland. Met de dienst, die 1,95 euro kost, is de retailer naar eigen zeggen de eerste boekhandel die tegen zulke lage kosten landelijk op dezelfde dag bezorgt.