Beter Bed groeit in Nederland met dubbele cijfers

Beter Bed groeit in Nederland met dubbele cijfers

Beter Bed heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 3,3 procent zien toenemen. De Nederlandse winkelketen was goed voor een omzet van 105,4 miljoen euro, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers.

Beter Bed zag zijn omzet in eigen land, waar ook de formule Beddenreus actief is, met 10,5 procent toenemen. De orderintake nam toe met 15,1 procent. Zweden en België deden het met een groei van respectievelijk 32,1 en 34,4 procent nog beter. Ook in Spanje (2,5 procent), Oostenrijk (twee procent) en  Zwitserland (één procent) liep de omzet op.

In Duitsland, waar Beter Bed het al een tijdje lastig heeft, daalde de omzet met 2,8 procent. De like-for-like omzet viel 3,6 procent lager uit. Daarmee zegt de retailer de trend in de markt te volgen.

De Duitse matrassenmarkt ervaart volgens Beter Bed de negatieve gevolgen van schuimproblematiek bij leveranciers, waar te hoge concentraties van een giftige stof werden aangetroffen. De formule Matratzen Concord zou mede daardoor de laatste weken last hebben van teruglopende bezoekersaantallen. De retailer stelt dat er gerichte marketingmaatregelen zijn genomen om het tij te keren.

Beter Bed heeft bijna twaalfhonderd eigen winkels in Europa.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends