Dit is de cadeauwinkel van IKEA

Dit is de cadeauwinkel van IKEA

IKEA in de Utrechtse binnenstad, dat is even wennen. Die tijd krijgen we nauwelijks, want het gaat niet om een van de stadsconcepten waar de meubelketen aan schijnt te werken, maar om een tijdelijke giftshop. Tot 31 december kunnen consumenten er terecht voor een speciaal assortiment, toegespitst op de feestdagen.

De winkel is gevestigd aan Vredenburg in Hoog Catharijne en verkoopt zowel losse cadeaus als verschillende sets, bijvoorbeeld voor in de keuken, woonkamer en slaapkamer. Voor kinderen is er een aanbod met onder meer knuffels, boeken, speelgoed en schrijfwaren. Verder zijn er verschillende activiteiten in de winkel. Zo kunnen bezoekers er gepersonaliseerde rijmpjes laten toevoegen aan hun cadeau en ansichtkaarten versturen. Ook is er een inpaktafel, waar bezoekers zelf cadeautjes kunnen inpakken.

In de video booth kunnen klanten een boodschap opnemen, waarna ze een sticker ontvangen met een QR-code die op het cadeau kan worden geplakt. Met de IKEA Store-app kan de ontvanger die scannen en wordt de video zichtbaar. Buiten de openingstijden kunnen klanten op het Vredenburgplein dag en nacht een interactief beeldscherm bedienen, waarmee zij een rondleiding krijgen door het cadeau-aanbod. Via het scherm hebben zij ook toegang tot het volledige IKEA assortiment. 

IKEA is geen vanzelfsprekende bestemming voor cadeaus, zegt marketingmanager Shirley Jones van IKEA Nederland. De pop-up store moet daar in ieder geval voor eventjes verandering in brengen. Het thema van de winkel is 'Geven met aandacht', in het verlengde van de merkcampagne 'Aandacht maakt alles mooier'. De giftshop krijgt vanaf komend weekend ook een online variant.

Reacties 1


Rob van Holstein 20 nov, 12:23

YES! Extra mogelijkheid tot verkoop van een merk waar je niet als eerst aan cadeautjes denkt! Mooie uitvoering en opvallende uitvoering! TOP concept!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!