Non-food beleeft beste kwartaal in tien jaar

Non-food beleeft beste kwartaal in tien jaar

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal 4,7 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Het is voor het twaalfde kwartaal op rij dat de omzet groeit, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Vooral de non-foodbranche heeft drie sterke maanden achter de rug. In juli, augustus en september werd 5,1 procent meer omzet geboekt: een stijging die sinds het tweede kwartaal van 2006 niet meer voorkwam. Vooral de woonsector presteerde sterk, waaronder meubelzaken, winkels in huishoudelijke artikelen, doe-het-zelfzaken en keukenwinkels.

Ook in de fashion was er sprake van flinke groei. Zo schreven schoenenverkopers 7,5 procent meer omzet bij en groeiden modeverkopers met 4,3 procent. In consumentenelektronica viel de stijging met 0,3 procent het laagst uit. De omzet van foodwinkels liep met 2,6 procent op in het derde kwartaal, terwijl de online verkopen met 20,8 procent toenamen.

46 procent van de ondernemers in de detailhandel denkt volgend jaar meer omzet te boeken dan in 2017, terwijl vijf procent een afname verwacht. Vooral supermarktondernemers zijn optimistisch, evenals verkopers van consumentenelektronica.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!