Akkoord over goedkopere pakketverzending in Europa

Akkoord over goedkopere pakketverzending in Europa

EU-onderhandelaars zijn het eens over een plan om de bezorging van pakketjes binnen Europa goedkoper te maken. Daarmee wil Brussel de crossborder e-commerce een impuls geven.

Bij het plan horen geen maximumprijzen voor internationale bezorging, maar wel een speciale website waarop consumenten de prijzen van pakketdiensten kunnen vergelijken. Door de concurrentie die daardoor ontstaat, zullen de prijzen volgens de EU-onderhandelaars vanzelf dalen. Individuele lidstaten mogen zelf bepalen of tarieven voor crossborder verzending onredelijk hoog zijn, zoals nu al het geval is voor postverzending.

De hoge prijzen voor pakketverzending tussen landen is een grote zorg van consumenten en bedrijven, zegt eurocommissaris digitale markt Andrus Ansip. Hij noemt het nieuwe akkoord ‘opnieuw goed nieuws’ voor de ontwikkeling van e-commerce binnen de EU, nadat eerder al maatregelen werden genomen om consumenten beter te beschermen en geoblocking tegen te gaan.

Het Europees Parlement en de lidstaten moeten het plan nog formeel goedkeuren. Naar verwachting gaan de nieuwe regels begin volgend jaar in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!