Erotiekconcern Beate Uhse heeft in Duitsland het faillissement aangevraagd. Die stap is volgens de voormalig Christine le Duc-moeder nodig om de herstructurering van het bedrijf uit te voeren.

Beate Uhse wilde een lening met een waarde van dertig miljoen euro herfinancieren, maar schuldeisers gingen daarmee niet akkoord. Een faillissement was daardoor naar eigen zeggen onafwendbaar. De verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder de winkels van Pabo, blijven voorlopig actief. 

Beate Uhse kampt al langer met financiële problemen. De omzet nam vorig jaar af van 143 tot zo’n 110 miljoen euro, terwijl het verlies zou zo’n zes miljoen euro bedragen. In oktober gaf het beursgenoteerde erotiekconern nog een winstwaarschuwing af en stelde het de publicatie van zijn jaarrekening uit. 

Eerder dit jaar werd afscheid genomen van winkelketen Christine le Duc en zijn verlieslatende groothandel in Nederland. Beate Uhse zag zich de afgelopen jaren al genoodzaakt flink wat filialen van Christine le Duc en Pabo in ons land te sluiten. Momenteel is er nog een flagshipstore in Amsterdam.