AH to go van start met kassaloos winkelen

AH to go is een pilot gestart met zijn innovatie ‘tap to go’ in zijn vestiging op het Ahold Delhaize-hoofdkantoor in Zaandam. Klanten kunnen daarmee producten kopen zonder langs een kassa te gaan.

De winkel in Zaandam is voorzien van elektronische schapkaarten, die gescand kunnen worden met een kaart en binnenkort ook met de smartphone. Na een eenmalige aanmelding via een app, kunnen klanten het schapkaartje ‘tappen’ en vervolgens met de producten de winkel uitlopen. Binnen tien minuten wordt het bedrag automatisch van hun rekening afgeschreven.

Tap to go is door verschillende techpartijen speciaal voor AH to go ontwikkeld. Naar verwachting wordt de pilot aan het eind van het tweede kwartaal volgend jaar uitgebreid naar meer winkels. 

AH to go kondigde eerder al aan in 2018 te willen beginnen met kassaloze winkels, maar de techniek bleek eerder gereed. Tap to go speelt volgens algemeen directeur Jan-Willem Dockheer in op de behoefte aan snelheid en gemak. “Daarom is AH to go de plek om de test met deze innovatie te starten.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!